Сајт за наставнике биологије

Паметно решење


Верујемо да свако од нас има мишљење у вези са уџбеницима који су на почетку године „поклоњени“ београдским ђацима и које, у што бољем стању, они треба да врате већ некоме. То наравно искључује употребу радних уџбеника, који су иначе „тековина“ модернијег приступа уџбеницима. Ми не знамо да ли и иностране колеге имају слична дешавања у свом школству (мада имамо своје претпоставке), али су се досетили како може да се пише по књизи, а да она остане нова новцијата. 🙂 И за оне који се не сналазе са енглеским језиком, следећи чланак је илустрован фотографијама које говоре све:

http://www.imperfecthomemaking.com/2012/02/reusing-activity-pages-with-page.html

Још један сликовити чланак који би вам могао бити занимљив је са сајта Knewton.com, а који говори о тзв. изокренутој учионици (The Flipped Classroom):

http://www.knewton.com/flipped-classroom/

Када смо вам већ представили овако сликовите чланке, ред је и да ми направимо данашњи у том маниру. Дакле, за љубитеље паса и слатких животиња следи галерија:

За љубитеље паса и других слатких кућних љубимаца имамо још једну вест за крај. Наиме, позната организација за заштиту животиња ORCA, у сарадњи са Lush Fresh Handmade Cosmetics (LUSH), од јуче је покренула кампању са шаљивим слоганом  „Превише секса може бити лоша ствар!“ Наравно, мисли се на животиње и њихово одговорно гајење, што подразумева и стерилизацију. Са своје стране Lush је допринео овој кампањи и осмишљавањем шапице-сапуна чија ће продаја обезбедити средства за обуку наставника кроз семинар „Добробит животиња и ми“. Како је прошао почетак кампање можете видети на линку (поново слике):

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150731827381352.458946.19841496351&type=1

У  Lush-овим продавницама, осим што можете купити овај оригинални сапун, такође можете потписати и петицију коју је покренула ORCA, а за увођење одредбе о добробити животиња у Устав републике Србије. Нешто више о овоме:

http://orca.rs/daj-svoj-glas-

Коментари на: "Паметно решење" (2)

  1. О бесплатним уџбеницима не могу да мислим, али ове дивне куце баш иду уз овај дан окупан сунцем 🙂

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

Облак ознака

%d bloggers like this: