Сајт за наставнике биологије

Увек актуелно


Иако је Светски дан воде прошао, теме у вези са очувањем вода и уопште еколошке теме, напросто не застаревају. Зато овај чланак посвећујемо управо томе, а почињемо од општих информација о овом дану које можете да прочитате на нашем пријатељском блогу:

http://agroekonomija.wordpress.com/2012/03/22/svetski-dan-voda/

Још неки сајтови који нуде информације о овом значајном датуму, али иноземни:

http://www.cbc.ca/strombo/social-issues/thirst-for-change-its-world-water-day.html

http://www.unwater.org/worldwaterday/

Организација Greenpeace је овај дан обележила у свом препознатљивом маниру, пласирајући вест која носи интригантни наслов: „Желите ли да сазнате прљаву малу тајну?“ Уколико желите, сазнаћете је кликом на следећи линк:

http://www.greenpeace.org/international/en/news/Blogs/makingwaves/want-to-know-a-dirty-little-secret/blog/39629/?utm_source=SilverpopMailing&utm_medium=email&utm_campaign=GPI%20World%20Water%20Day%20%281%29&utm_content=

Уколико желите да се активније укључите у активности ове организације, следи линк (једна од могућности је и преузимање бесплатног материјала намењеног наставницима природних наука):

http://www.greenpeace.org/international/en/campaigns/toxics/water/what-you-can-do/?utm_source=SilverpopMailing&utm_medium=email&utm_campaign=GPI%20World%20Water%20Day%20%281%29&utm_content=

Наравно, не морате да идете у бели свет да бисте се прикључили некој еколошкој активности. И код нас их има, а једну од њих, под називом „Зелена револуција – кампања нећу пластичну кесу“, можете пропратити на следећој фејсбук страни:

http://www.facebook.com/pages/Zelena-Revolucija-Kampanja-necu-plasticnu-kesu/199272893448284

Ова кампања је покренута у Зрењанину и другим општинама Средњег Баната. Ово је већ други пут за кратко време да се житељи Зрењанина ангажују да побољшају своје окружење, али и квалитет сопственог живота. Не тако давна вест је да су изградили еко-чесму, која се показала веома практичном. Зрењанинци не користе чесменску воду од 2004. (или је макар препорука да то не чине) када је установљена велика концентрација арсена у њој. Зато је ова чесма прави спас.

http://www.novosti.rs/vesti/srbija.73.html:369971-Eko—cesma-spas-za-Zrenjanin

Дакле, можете да делујете и у свету и код нас, а можете и у соби. Не својој, већ „зеленој соби“; веома лепо дизајнираном сајту који нуди обиље тема.

http://www.caelusgreenroom.com/

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

Облак ознака

%d bloggers like this: