Сајт за наставнике биологије


Сећате ли се сајта „Кликом до знања“? Имамо га међу својим „редовним“ линковима, али никад није згорег поновити:

http://www.klikdoznanja.edu.rs/

Укратко, већи број наставника из свих области даје линкове ка корисним сајтовима из свих области. 🙂

„Начули“ смо да траже сараднике, а ако одлучите да прихватите, наћи ћете се у добром друштву. У прилог томе је новија вест да је једна од уредница сајта, Славица Гомилановић, представљала Србију на деветом по реду Eвропском форуму иновативних наставника у Лисабону (19-22 марта) и освојила трећу награду и тако се пласирала на светски форум који ће се одржати у Атини. На форуму је  учествовало  40 земаља са 81 радом.

Још један разлог зашто помињемо овај сајт је што је пружио подршку кампањи под називом „Онлајн недеља“. Ова недеља је већ почела од јуче (26. марта) и траје до следеће недеље (30. марта). Кампања је осмишљена са циљем ширења писмености у области информационо-комуникационих технологија и у њој учествује преко 50 земаља из Европе, Азије и Африке. Подршку јој даје преко 25000 организација.

Овогодишњи циљ кампање је омогућити да се 200000 Европљана који никада раније нису користили рачунар и Интернет упознају са овим технологијама и почну да их користе. Земље се такмиче у достизању што већег броја учесника кампање, уједно стремећи ка истом заједничком циљу, а то је да се што више људи који су још увек дигитално неписмени укључи у информационо друштво.

Више о кампањи имате на линку:

http://www.ian.org.rs/

Занимљиво је да осим разних активности у којима бисте поделили своје информатичко знање са другима, можете проверити и колико је то знање. Могуће је да полажете бесплатан тест који су припремили, али морамо да вас упозоримо да није баш лак… 🙂 Добра вест је да у избору језика постоји и српски.

http://www.skillage.eu/

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

Облак ознака

%d bloggers like this: