Сајт за наставнике биологије


Да је образовање важно и да му се придаје велики значај говори и податак да је све више друштвених мрежа и разноразних програмчића које служе за сврху образовања. Упознајте Popplet.com:

http://h30411.www3.hp.com/posts/1018226?mcid=Twitter

Чак и мреже које првобитно нису основане са циљем да буду едукативне, додају и тај део у своје услуге. Једна од њих је и скајп (Skype):

http://education.skype.com/about

Већ се појављују заинтересоване школе са предлозима пројеката које је могуће радити преко скајпа. Дајемо вам њихов избор који су понудили преко твитера:

Можда вам се неки од ових пројеката допадне, али свакако можете истражити – изгледно је да их има још. 🙂 Уколико већ имате инсталиран скајп, једноставно се региструјете и можете да почнете. 🙂 Ако немате скајп, а желите да га имате, послужиће вам следећи линк:

http://coolcatteacher.visibli.com/share/Nc3LQq

Дакле, све је више њих који схватају важност едукације и теже да допринесу колико је могуће. Када ће се то десити и код нас, тешко је предвидети, али добрих појединачних акција увек има. Издвајамо једну о којој смо већ писали и зове се „Клик до знања“. Сајт са овим називом нуди најразличитије корисне линкове из свих области, а оно што је највећа вредност самог пројекта који је и изнедрио сајт, свакако је удружени рад наставника из целе Србије. Све је то препознато и рад је и награђен признањем за заслуге у области информатике. Како, кад и зашто, пронаћи ћете на следећем блогу, а ми још да вам се похвалимо да је један наш уредник и део тог, сада већ награђеног, тима. 🙂

http://majinaklasaklavira.wordpress.com/2012/04/09/dodela-plaketa-za-inzvaredna-dostignuca-iz-informatike-u-2012/

Таман да искористимо прилику да вас позовемо да будете члан овог доброг тима, а и нашем блогу су потребни сарадници – тражимо наставнике биологије из сваког места у Србији. Надамо се да ћемо једног дана имати мрежу наставника који раде заиста сјајне ствари.

Када поменусмо мрежу, морамо да вам предложимо да се укључите у Мрежу просветних радника. Како? Све је у презентацији, детаљно и јасно објашњено (што не чуди с обзиром да је презентацију правила наша колегиница Славица Јурић).

Од колегинице Славице смо и позајмили текст који објашњава циљеве ове мреже:

Можда би у циљевима и разлозима постојања ове мреже требало поћи од питања: чему још једна мрежа?

Мрежа попут ове разликује се од глобалних мрежа јер окупља одређену интересну групу, има јасније циљеве, веће могућности у техничком и суштинском смислу, а чланови би требало да су ближе упућени једни на друге. Комуникација и интеракција међу њима не своди се на позивање у пријатеље, нити само на релацију следбеник – пратилац. Равноправни су и имају много већа овлашћења. Самим тим је и њихова одговорност за живот заједнице већа: ако је буду користили као своје место за професионални развој, размену и информације, она ће живети, а ако не буду, замреће и постојати формално.

Комуникација се одвија путем свих понуда које омогућавају информисаност и размену информација (линкови, догађаји, албуми и галерије обогаћених медијских садржаја, зид), а интеракцију омогућавају  приватне поруке, групе и форум целе мреже.

У вези са изнетим, циљеви се могу одредити овако:

– место за размену информација, идеја, ресурса и искуства;

– место за успостављање сарадничких односа, планирање заједничких активности и наступа

На све ово можемо да додамо: очекујемо вас. 🙂

Коментари на: "(Скоро) сви су схватили" (2)

  1. Divno, kolega! 🙂 Hvala za uvezivanje blogova! 🙂

    • Ми треба да се захвалимо на лепом тексту, Мајо, а иначе је наш обичај да линкујемо ка корисним текстовима на другим проверено квалитетним блоговима.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

Облак ознака

%d bloggers like this: