Сајт за наставнике биологије

Електроучење


Врло често у нашим чланцима говоримо о електронском учењу. Ништа чудно, с обзиром да и ми користимо технику да бисмо уопште и написали ове текстове. Са тим у вези, представили бисмо вaм један сајт који безмало изгледа као пано, а носи назив „Технологија за учење“:

http://www.scoop.it/t/technology-to-teach

Наравно, велико је питање има ли много смисла говорити о технологији намењеној искључиво за учење, као и технологији која је погодна за ту делатност, јер све више можемо да се уверимо да је свака технологија, без обзира чиме првобитно намењена, искористљива и за процес учења. Томе у прилог говори и све више друштвених мрежа које у своје делатности уводе и образовање. Једна од њих је и скајп, о чему смо већ писали. Они нуде пројекте које наставници могу да раде заједно са иностраним колегама. Ево неких примера биолошких пројеката којима можете да се придружите:

А ево како професорка Тереза са Флориде подучава користећи скајп:

http://www.wtsp.com/news/local/article/250089/8/USF-Professor-teaches-from-sea

И о твитеру смо већ писали, као и о његовим могућностима за потребе наставе, па се нећемо понављати. За овај пут смо одабрали галерију коју су направили иноземни наставници док су ћаскали о неким нама важним темама (кликните на било које црно поље постављено на врху и – уживајте):

https://twitter.com/?iid=am-42194999313338334558104678&nid=23+sender&uid=395919130&utm_content=profile#!/search/%23edchat/slideshow/photos?url=http%3A%2F%2Finstagr.am%2Fp%2FJGVs3rq5SI

Што се фејсбука тиче, до сада смо имали прилике да се уверимо да су мишљења наставника – разнолика. Има и оних који мисле да тој друштвеној мрежи свакако треба дати шансу. Један од њих је и Рони који сматра да фејсбук може да се искористи у наставном процесу, а уз то да се не прихватају пријатељства са ђацима:

http://theedublogger.com/2011/05/11/the-why-and-how-of-using-facebook-for-educators-no-need-to-be-friends-at-all/#.T4BGxGbRSA4.twitter

Један од бољих примера коришћења фејсбука стиже са блога који се бави везом екологије и електронског учења:

http://kreativnaekologija.wordpress.com/2012/04/13/facebook-u-zastiti-zivotne-sredine/

Но, што се употребе технологија у настави тиче, да бисмо вам приказали заиста добре примере коришћења информационих технологија у настави, најбоље је да вас препустимо бази радова која је свеже објављена. Базу је приредила Управа за дигиталну агенду, која је ево већ другу годину наградила најбоље „дигиталне часове“:

http://www.digitalnaskola.rs/konkurs/dc2/zbornik/brojPrijavaPoPredmetuIRazredu/zbornikRadova.html

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

Облак ознака

%d bloggers like this: