Сајт за наставнике биологије


Неки наши чланци започињу филмом, па ће тако бити и овог пута:

Ово за наш блог није неуобичајено, баш као ни филм; већ смо вам приказивали неколицину сличних (мада, признаћете, сваки је невероватан). Међутим, линк који смо пронашли је поприлично иновативан; када кликнете, сачекајте да се програм учита и онда скроловањем лево-десно стећи ћете увид у то шта је веће, а шта мање у овом нашем (ипак не бесконачном) универзуму:

http://htwins.net/scale2/index.html

Но, не морамо баш да се лансирамо у свемир да бисмо схватили да нас окружује невероватан свет. Невероватан, те нажалост, угрожен. Због тога се многе еколошке организације боре против најразноврснијих загађивача. У тој борби ми можемо да их подржимо, макар својим потписом.

Организација Greenpeace, на пример, бори се за кишне тропске шуме, о којима влада Бразила изгледа да баш и не води рачуна:

http://www.greenpeace.org/international/en/campaigns/forests/amazon/Tell-President-Dilma-Rousseff-to-veto-the-new-Forest-Code-bill/

Још једна битка коју ова организација војева је да велике компаније које се баве интернетом и складиштењем невероватних количина података, а које користимо сваки дан, као што су Microsoft, Amazon и Apple, напусте потрошњу фосилних горива за своје потребе. Из организације Greenpeace поручују да ипак има наде јер је Фејсбук решио да не користи угаљ, а под утицајем јавности.

http://www.greenpeace.org/international/cleanourcloud-actnow/?utm_source=SilverpopMailing&utm_medium=email&utm_campaign=GPI%20iCoal%20Email%20#1%20%281%29&utm_content=

Једна друга организација на сајту Avaaz.com, бори се против посебних пестицида, тзв. неоникотиноида, који уништавају пчеле. Овај сајт је занимљив и због тога што у реалном времену можете да посматрате колико се људи (из целог света) одазвало и потписало петицију:

http://www.avaaz.org/en/bayer_save_the_bees/?cl=1762552659&v=13897

Дакле, наш дивни свет ваља очувати. А да је диван, сведочи и галерија коју смо припремили за крај овог чланка:

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Коментари на: "Пут око света у сопственој кући" (2)

  1. Уживала сам у читању и гледању овог чланка. Врло је (у позитивном смислу) сугестиван. Посебно хвала на линку ка интерактивној анимацији која фантастично осликава величину универзума. Фантастично!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

Облак ознака

%d bloggers like this: