Сајт за наставнике биологије

Позивнице


У среду 13. јуна у 18.30 у ОШ „Дринка Павловић“ у Београду, одржаће се састанак актива биолога града. Позвани су сви наставници, а разлог овом окупљању је договор око начина рада овог тела, али и дефинисања његовог статуса у постојећем систему образовања. Наиме, уколико сте проучавали правилник о стручном усавршавању и стицању звања у настави, актив се помиње више пута и ангажовање у том активу је добило на важности. Идеја је да се израде циљеви овог актива, да се направи правилник и да се добије подршка од СБД-а, ЗУОВ-а и МПРС-а (како баратамо скраћеницама :)), како би учешће у овом активу могло да буде нотирано и вредновано, а и да одлуке чланова актива буду озбиљније схваћене. Мислимо да ће то бити вишеструко корисно и можда и решење неких проблема са којима се суочавамо. Дођите, јер масовност овде игра значајну улогу.

То је позив за среду, а уколико сте слободни вечерас, а петак је вече, чланови Википедије (заправо Викимедије, која се стара о Вики пројекту) су организовали програм у 21. час у Културном центру Град, са предавањем, пројекцијом филмова и журком на крају. Цео хепенинг носи назив „Free Knowledge for Free People Party“ (Слободно знање за слободне људе – жур), а детаље имате на:

http://www.facebook.com/events/409426299102079/?ref=notif&notif_t=plan_user_invited

Данас је иначе Светски дан океана и претражујући интернет нисмо пронашли догађај са тим у вези на који бисмо могли да вас позовемо (што баш и није претерано за чуђење :)), али можемо да вам представимо сајт посвећен овом дану:

http://worldoceansday.org/

И кад већ причамо о датумима, наш колега физичар најављује крај школске године, који сви са радошћу ишчекујемо и том згодом је приредио једну ведру страну, са које издвајамо виц где једна од главних улога припада и нама биолозима:

Mатематичар, физичар и биолог седе у кафићу.
У зграду преко пута уђу две особе.
Након десетак минута изиђоше три.
Биолог: „Мора да су се размножили.”
Физичар: „То је грешка у мерењу.”
Математичар: „Ако сада тачно једна особа уђе, зграда ће опет бити празна.”

Дакле, завршавамо ведрим расположењем и поменутом страном нашег колеге:

http://fizikapress.wordpress.com/2012/06/07/

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

Облак ознака

%d bloggers like this: