Сајт за наставнике биологије

Наруквица за досаду


Више нам се допада идеја која је довела до овако креативног дизајна свећа. Макар је лепо, ако већ не служи. 🙂

Вест од јуна ове године је да је Бил Гејтс уложио око милион долара у израду наруквице која ће регистровати досаду на часу! Наруквица би требало да мери електричну проводљивост коже у зависности од њене влажности. Једноставно, што се ђак више зноји, то је знак да му је досадније. Ако је заиста истинита, идеја толико нема везе са елементарним познавањем људске физиологије да или је маркетиншки трик којим господин Гејтс жели да скрене пажњу јавности (па тако и потенцијалних муштерија) на себе или смо господина Гејтса преценили због силног богатства које поседује. Уосталом, ко каже да надарени информатичар мора да се разуме баш у сваку област? Целу вест имате овде:

http://www.blic.rs/Slobodno-vreme/Vesti/328184/Majkrosoft-pravi-narukvice-koje-registruju-dosadne-nastavnike

Док чекамо да Били смисли нешто смисленије, наше колеге наставници имају конкретне идеје како да нам настава не буде досадна (па за наруквицама неће ни бити потребе). На страни коју вам представљамо, наћи ћете прегршт свакаквих идеја које можете преузети у виду пдф фајлова потпуно бесплатно:

http://www.edutopia.org/classroom-guides-downloads

И још један сајт са прегршт идеја:

http://www.scoop.it/t/flat-classroom-resources

Приметићете да су сви наслови усмерени на технологију. Она је свакако све значајнија, дефинитивно је у моди и веома вероватно даје резултате. Ипак, није све у компјутерима. Има нешто и у мобилним телефонима. 🙂 Шала, шала. Хтедосмо написати – има нешто и у практичном раду. Стјуарт О’Нил сматра да ће деца практиковати здраву исхрану уколико буду сазнала одакле храна долази на трпезу. Зато је основао фарму, која није профитабилна, већ искључиво ради едукације. Помислићете да није баш измислио топлу воду, с обзиром да наши средњошколци пољопривредних струка свакако имају праксу по разним пољопривредним добрима. Оно што његову фарму чини иновативном је то да на њој гаји тзв. органску храну (што је веома несрећан израз, јер сва храна је органска без обзира како до ње долазили) и то наравно, одрживо. Ево његових искустава:

http://www.redorbit.com/news/science/1112656467/innovative_farm_education_programs_bring_farming_and_nutrition_to_life/

Ми вам нећемо поклањати наруквице које региструју досаду, али ето, за крај, можемо неке лепе књиге из области неуронауке које вам, надамо се, неће бити досадне.

Some content on this page was disabled on February 10, 2017 as a result of a DMCA takedown notice from Sinauer Associates for Neuroscience 3/e by Purves et al.. You can learn more about the DMCA here:

https://en.support.wordpress.com/copyright-and-the-dmca/

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

Облак ознака

%d bloggers like this: