Сајт за наставнике биологије

Градација школства


graduation_clipartЈедна од актуелнијих вести, уз млеко и алфатоксине, јесте и спорна диплома факултетског професора, која је нострификована из Мичигена, али можда одатле не потиче. Ова вест није погодила само српске високошколске установе, већ и оне из БиХ и Хрватске, али и студенте којима ће положени испити код професора о коме је реч, такође постати спорни:

Са факултета идемо мало „уназад“ у средње школе. И опет су неке муке у питању. Полугође је прилично иза нас, али две ствари су се показале. Најпре, велики број средњошколаца нема пролазну оцену, а потом, велики број њих уопште није у школи коју жели.

И из средње, наново се враћамо у још ниже школство (заправо, ниже бити не може :)) и то у пети разред:

Педагошко друштво Србије: Информатика за ђака петака – снимак постојећег стања из различитих аспеката и искуства из праксе

Очигледно је информатици у школи потребно много подршке, па је (логично) исти сајт направио серију текстова управо о томе:

Педагошко друштво Србије: Европски стандради у функцији развоја Е-образовања + Округли сто: „Акциони план за реализацију Стратегије развоја информационог друштва у Србији 2013/2014.“ + Јавна расправа о Акционом плану за реализацију Стратегије развоја информационог друштва у Србији

76229_452752898108180_1318104595_n

И ми можемо допринети информатичкој писмености, иако смо биолози. Пре тога, важно је да и сами будемо у том смислу писмени. Зато смо за крај пронашли један (спашени) текст и један вебинар који ће ускоро приредити заједница Образовно окружење-професионални развој.

Школа без зидова: Друштвене мреже у настави

16. вебинар: Алати за веб-конференције

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

Облак ознака

%d bloggers like this: