Сајт за наставнике биологије


tumblr_mk6mwtFPN61s7jp05o1_250Петиција која је покренута има за циљ да се уведе обавезно учење матерњег језика на факултетима, без обзира који био у питању:

Петиције 24.ком: Уведите српски језик као обавезан предмет на факултетима!

Ћирилица ће бити обавезна сутра на генералној проби матурског испита, који ће се, још само ове године, полагати из два предмета. Неке прелиминарне реакције могу да се прочитају у новинама већ сад:

Политика: На генералној проби матуре само ћирилица

Видећемо какве ће реакције бити након теста, а нас очекује и комбиновани тест одмах наредне недеље. Неке податке и подсећања можете пронаћи на следећем блогу:

Блог – Физика у Бранку: Пробна тестирања осмака и седмака

tumblr_mkfynbGMkM1reywuko1_500

Након пробних тестирања, очекују нас и она главна, пред крај године. Биолози још увек неће имати улогу прегледача (као за композитни), али ће некога свакако „закачити“ да буде дежуран, шифрант или можда супервизор. Да не причамо о одељенским старешинама осмом разреду. Свакако је корисно знати календар активности и са сајта Министарства, преноси га Ирена:

Блог – Иреница паметница: Упис ученика у средње школе за школску 2013/2014. годину

Наравно, осим наставника и ђаци ће имати много посла, а припрема је већ увелико отпочела. Од помоћи им може бити сајт управо намењен томе:

Мала матура.ком

Занимљиво је да се појавила и фејсбук страна, али намењена средњошколцима и то оним који желе да наставе школовање у нашој земљи:

Фејсбук страна – Пријемни испити

Након завршених школа, будући пуноправни грађани државе Србије, мораће да (уз мање или више муке) пронађу и посао. Јасно је да је избор врсте школе и те како значајан:

Но, преквалификације и накнадно образовање је такође могуће и у каснијој старосној доби, а и све је популарније:

Права прича: Ванредно школовање све популарније

А ево шта о разним проблемима у вези са малом матуром кажу Горица и Драган у јутарњем програму РТС 1:

Оно о чему осмаци такође (а можда и више брину) је прослава мале матуре. Да ли ће се то одвијати у кафанама, школама или ипак у кафанама или и у школама и кафанама, тешко је рећи, 377952_357081954390628_2073058134_nали ће овогодишњу прославу свакако обележити пример мало старијих матураната из Пирота:

На длану – Пирот: На матуру иду у обичним мајицама да би прикупили новац за болесне суграђане

И мало шале за крај. Популарни часопис „Њуз“ објавио је неколико чланака, у вези са малом матуром, али и другим школским актуелностима:

Њуз: Жарко Обрадовић: Само ђаци који пију могу да славе малу матуру у кафанама & Средњошколка на екскурзији некако прегурала Калемегдан пре организоване посете тржном центру & Боб Њуз: Родитељи покушавају да дете ишчупају из пакла књига и образовања

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

Облак ознака

%d bloggers like this: