Сајт за наставнике биологије


Преносимо вам писмо које смо добили од др Гордане Субаков, а које најављује један занимљив семинар за наставнике биологије:

biology_teacher_quiz_joke_button-p145765390039794315en8go_400Обавештавамо Вас да ће се акредитовани програм за усавршавање наставника: „Унапређење наставе биологије у основној школи“ (К.Б. 689) одржати у суботу 23. новембра 2013. године од 09 до 17 часова на Биолошком факултету Универзитета у Београду, Студентски трг 3 (зграда Филолошког факултета), II спрат, на Институту за зоологију, степениште лево.

Садржај семинара и програм рада можете преузети овде.

Обавезно попунити Пријаву за учешће на семинару коју можете преузети овде.

Уплату за семинар у износу од 3000,00 динара уплатити на жиро рачун Биолошког факултета. Пример попуњене уплатнице можете видети овде.

Доказ о уплати (копију уплатнице) донети на увид на семинар. Након уплате биће Вам послат рачун, или га можете преузети током одржавања семинара. На Ваш захтев ћемо Вам послати Предрачун на основу кога можете извршити плаћање.

Све додатне информације можете добити на телефон 064/1491476, или путем мејла gsubak@bio.bg.ac.rs.

Срдачан поздрав,
Гордана Субаков Симић, координатор семинара

Ми за вас немамо припремљен семинар, али смо припремили филм који је титлован на српски језик:

Назив филма је „Рођени за учење“. Ово баш звучи онако, генетички. Ми биолози знамо да квантитативне особине, ипак, не зависе само од гена, већ и од услова средине, а сви (без обзира на струку) знамо да се та средина разликује од државе до државе:

S media: Evo gde uče naši, a gde finski osnovci (3.9.2013)

Финци су нам очигледно увек у глави када зборимо о успешном школству и већ су у свету достигли ниво феномена, што значи да изгледа нисмо једини који их проучавају:

One stop humour: Why there’s no homework in Finland…

sveskaНа крају ове занимљиве инфографике видећете да је најважнија компонентна и самим тим кључ успеха – наставник. Код њих, наставник не може да буде свако и тек 10% дипломаца могу то да постану. Уз такву селекцију, наставници су управо они најбољи, а као такви су и цењени. Американци очигледно мисле да је битно поштовати наставнике, па су негде у току маја недељу дана прогласили недељом поштовања наставничког позива. Мало јесте, али размислите – они имају макар недељу дана. 🙂 Ево шта се од активности спроводи у њиховим школама:

Education week teacher: Picturing Teacher Appreciation Week (6.5.2013)

Још неке занимљиве активности предлаже и сајт „Едутопија“, мада по писању овог сајта, за поштовање наставника одвојен је чак цео месец! Но, као што написасмо, недеља или месец или дан – више је него што ми имамо у Србији.

Edutopia: How to thank a teacher & A Note from George Lucas: Celebrating Unsung Heroes in Education (7.5.2013) & Five-Minute Film Festival: Teacher Appreciation (4.5.2013)

Ипак, ми имамо избор да (макар) поштујемо себе и што је такође важно, а често заборављамо, то подразумева и сопствено тело, односно здравље. За очување истог, добро је извесно време проводити у природи. Уколико сте поборник здравог живота и уз то авантуристичког духа, па још и креативни, сигурно ће вам се допасти сајт са предлозима необичних шатора за камповање. Препуштамо вас разгледању и уживању:

Tutto green: Tende Flysheets Field Candy

tumblr_ltn1mmNArl1qgfrefo1_500

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

Облак ознака

%d bloggers like this: