Сајт за наставнике биологије


Реч препуштамо нашој колегиници и једној од уредника овог блога, Ени Хорват:

eco-friendlyФондација Ана и Владе Дивац по трећи пут подржаће младе активисте сомборског удружења за децу и младе Сомборски едукативни центар, овога пута са пројектом „Екоблогоманија“.

Програм „Стварно важно“, основала је ова фондација, с циљем покретања најшире друштвене акције усмерене ка промовисању позитивних људских вредности код младих и њиховог окружења. Трећи пројекат који је подржала ова фондација, заједно са Фондацијом за отворено друштво, на конкурсу „Здраво интернет“ је пројекат „Екоблогоманија“, који подразумева мотивисање младих и подизање нивоа еколошке свести о значају заштите животне средине путем интернета. shallowПројектом „ЕКОблогоМАНИЈА“ формирала се интернет страница која има за циљ афирмацију правилног односа према природи, њеној заштити и унапређењу. Кроз разне мотивационе поруке, слике, видео материјале, статистичке податке, примере из праксе у локалној заједници, али и шире, популарне текстове на тему заштите животне средине, рециклаже и других начина очувања природе, млади могу да се информишу о значајности ове теме. Такође, кроз видео снимке, млади се упознају са креативним начинима рециклирања. Путем овог пројекта формирао се и блог на претходно наведену тему. Овај пројекат је наставак већ реализованог пројекта: „Подигнимо свест за чистији свет“ који као свој ефекат има едуковане средњошколце на тему заштите животне средине и рециклаже. wanderBotanical-literacy-logo320Наставак овог пројекта и путем интернета додатно ће мотивисати и заинтересовати младе, којима је овим путем тема о заштити животне средине и рециклажи још ближа и интересантнија.

Пројекат и блог одржава млада (и одабрана) екипа: Нађа Крижак, економиста, Милица Лугумерски, психолог, Мирослав Јамина, дизајнер медија у образовању и Ена Хорват.

Тренутно је актуелно гласање за радове пристигле на конкурс, а на Дан волонтера очекује нас премијера видео Еко питалица, која ће нам свима подићи расположење и подсетити нас зашто је лепо радити са децом.

Посетите блог и уживајте у божанственим текстовима:

http://ekoblogomanija.rs/

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

Облак ознака

%d bloggers like this: