Сајт за наставнике биологије


Cool-Fruit-MuralsСтрасти се нису смириле, а и прерано је очекивати да ће до тога доћи у неком блиском периоду. Након почетног изненађења избором новог министра просвете у новој влади РС, а онда након распитивања и писања о томе ко је Срђан Вербић, сви некако очекују „први потез“, а на друштвеним мрежама намењеним просветним радницима, предвиђања су различита. Међутим, може се уочити као новина у односу на досадашње изборе министара овог ресора да се људи колебају, односно да је веома мали број њих који већ на „прву лопту“ реагују искључиво негативно. Некако је став више формиран на премиси ако-онда. Уосталом, ево једног мишљења:

Зелена учионица: Ивана Бошњак Бошњак: Омакло им се? (28.4.2014)

llupaНо, пре давања било каквог мишљења, увек вреди упознати онога о коме се мишљење даје. Просветним радницима је то врло јасно и нови министар заиста је под лупом, чак толико да не промиче ни један, па ни модни детаљ. 🙂

Блиц: Срђан Вербић, први министар с минђушом: Како ли се везује ова кравата (26.4.2014)

Заправо, овај текст је много важнији због мишљења Вигора Мајића (који води познати истраживачки центар у Петници, а који опет има међународни углед), па ипак медијима је цела једна минђуша заузела први план. 🙂 Нама је, сложићете се, важније шта Вербић има да каже и мора се признати да медији хрле да чују његово мишљење.

b92: Вербић: Нисам Вучићев човек (27.4.2014)

10001587_297751030380136_1080426551_nОчигледно није, чим је најављен као нестраначка личност, тако да оно што нас много више занима пише у следећем тексту:

Политика: Вратити младе и достојанство наставницима (28.4.2014)

Надамо се да ће се ово дешавати, јер је ситуација у којој смо, најблаже речено, неподношљива. Уосталом, следећи текст каже (цитирамо): „Учитељи су дошли у ситуацију да све што ураде не ваља.“

Данас: Бесплатни уџбеници удар на џеп (27.4.2014)

Не само џеп, већ и наставници доживљавају најразличитије ударе, а на то, наравно, указују синдикати:

Унија синдиката просветних радника Србије: Порез на памет (25.4.2014)

1009961_672691442794829_771793748_nИ без синдиката веома је јасно свима који у просвети раде, на шта она личи и у каквом је стању. То помиње и мандатар Вучић у експозеу који можете пронаћи на следећем линку, а такође и даје своје виђење како ситуација може да се побољша (потражите одељак који се бави просветом и науком):

b92: Експозе мандатара Александра Вучића (27.4.2014)

Конкретније решење како да побољшамо своју материјалну ситуацију дао је сам министар (док то још није био) на Фестивалу науке. Ту је говорио о томе како се може постати председник САД уз помоћу Фејсбука (а сигурни смо да председник Америке има много већу плату од једног наставника у Србији 🙂 ):

Очигледно Фејсбук може да допринесе нашој популарности, али, најновија истраживања кажу, може и да нас „кошта“ пријатељства:

Phys.org: Research shows impact of Facebook unfriending (22.4.2014)

poklon118У Хонгконгу деца можда нису увидела погубан утицај Фејсбука, али јесу још погубнији утицај људи на слонове, па су се организовали да помогну да се стане на пут трговини слоновачом:

National geographic: In Hong Kong, Kids Take Action to Stop the Illegal Ivory Trade (24.4.2014)

А ми сви можемо да помогнемо да се „стане на пут“ ђубрету које плови океаном. За сада је довољно да потпишемо петицију:

AVAAZ.org: Save the oceans from plastic pollution! (1.2.2014)

Рубикову коцку изгледа да у том отпаду наћи нећемо, јер иако је стара, још увек није за бацање. Прославила је свој јубилеј. Честитамо! 🙂

Блиц: Рубикова коцка слави 40. рођендан (27.4.2014)

tumblr_meuct8D1uU1rl43djo1_250

Коментари на: "Изгледа да им се омакло :)" (5)

  1. Није има се омакло…

  2. A da će svejedno da nam uzme 10%, hoće 😦 A mi ćemo, kao i uvek, većinski ćutati i trpeti :-((

    • Ја лично мислим да тих 10% немају много везе са нашим министарством. А да ћемо ћутати, мислим да хоћемо. До сада се нисмо показали много јединственим, а и не треба заборавити да умањење зарада не погађа само један сектор.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

Облак ознака

%d bloggers like this: