Сајт за наставнике биологије


Уморни од тзв. хејтера (људи, у овом случају наставници, који критикују све и свакога, па су добили надимак по енглеској речи hate, што значи „мржња“, прим.Метод) неколико наставника одлучило је да направи групу за наставнике добре воље. Преносимо речи Снежане Марковић, једне од оснивача и админа те групе:

tumblr_n4v07zbuYb1t0kh8ro1_500Мука нам је од тролова (за оне који не знају, назив „тролови“ користи се за учеснике на друштвеним мрежама који углавном нису заинтересовани за тему разговора, већ наступају агресивно са жељом да привуку пажњу, направе раздор у заједници и усмере дискусију у непродуктивном правцу, прим.Метод) на оне две отворене групе (доминантне групе на Фејсбуку на којима просветни радници размењују мишљења; једна је „Просветни радници на ФБ“ и друга „Запослени у просвети“, прим.Метод) од „хејтова“ не можеш да приметиш добре вести. Направљена је затворена група где ћемо се међусобно информисати, хвалити и кудити, планирати, подстицати, сарађивати, али нећемо дозволити неконстурктине јадиковке и кукумавкања. Група је општег типа – није везана за неки посебан предмет већ за опште просветарске теме и новости. Придружите нам се!

Ова група има само три правила: да чланови буду позитивци, да су просветари (или бар животно заинтересовани да просвети буде боље) и да свој идентитет не крију од групе. Лепо је да знамо са ким комуницирамо, али и коме можемо да се обратимо за помоћ, да други знају за шта се могу обратити нама. Па, драги пријатељи, молим вас, представите се…

Дакле, представите се, а најпре и придружите:

Фејсбук група: Позитивна просветарска група (Стоп троловима)

tumblr_n4vb4zqyir1tr9utgo1_500На Фејсбук групама наставници често наступају чистог срца, што бисмо рекли и износе своје ставове не слутећи да заиста тамо постоје тролови које је Снежана поменула. Тролови себе мудро крију иза лажних имена и (наместо фотографије) аватара који не откривају лик и дело праве особе и самим тим могу да пишу шта желе и против кога желе. Наставници који се у тим дијалозима придружују не схватају да нису у истој позицији, јер се претходно нису потрудили да свој идентитет сакрију. А интернет све памти. 🙂 И људи који читају (а ми не знамо ко све они могу бити) стичу слику о нама (интернет отисак је управо то што остављамо иза себе, попут еколошког отиска). Иначе кажу да смо оно што пишемо. Следећи текст тврди и да смо оно како пишемо. 🙂

Блог – Наш кутак: Какав си – тако и пишеш (20.2.2014)

У жељи да откријемо какви смо заиста, понекад решавамо и (онлајн) назови психо тестове. Следећи нам открива каква је наша аура:

Quiz social: What Color Is Your Aura?

Blenda TyvollЗа нас биологе свакако је занимљивији тест који показује која смо птица:

Quizony: What Bird Are You?

Не знамо да ли сте пожелели да будете врана, али не би било лоше; оне важе за изузетно интелигентне птице. То доказује и следећи пример:

Huffington post: This Crow Is The Smartest Bird You’ve Ever Seen (6.2.2014)

1017129_616044238464646_1312232188_nЗа сове важи да су мудре (макар у баснама). Да ли сте знали и да су смешне?

Pet flow.com: I Promise You’re Going To Laugh When You Watch This Video About Owls. I’m Dying. So Funny!

Други један летећи створ, слепи миш, послужио је за дизајнирање робота:

Popular science: Modeling Bat-Mobility To Build Better Robobats (19.2.2014)

Технологија је отишла толико далеко да се винула у висине. Буквално. 🙂 А све је кренуло од аудио касета:

Мондо: Касете су некад биле кул, данас више нису! (8.3.2014)

Некад је и пано био кул, а и данас је. Међутим, некако је више кул онлајн пано. Оваквих паноа у изобиљу можете пронаћи, а и сами направити на:

Glogster.edu: The standard for learning

tumblr_lfjweeIIq91qamjl2o1_500Креатори Глогстера (мултимедијалног онлајн паноа), што и сами у наслову можете видети прогласили су ову веб-алатку стандардом у учењу. А „Зелена учионица“ за нас је приредила стандарде које свака школа мора да задовољи и још критеријуме за добру наставу, приде:

Зелена учионица: Стандарди који су кључни за вредновање рада школе (29.1.2014) & Инструменти за праћење наставе (8.2.2014)

Коментари на: "Позитивна група" (1)

  1. […] Позитивна група. […]

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

Облак ознака

%d bloggers like this: