Сајт за наставнике биологије

Цена жеље


enhanced-buzz-26191-1368823279-10Оно што је очигледно највећи баласт нашег посла свакако је администрација која је ових дана дошла до свог пуног изражаја:

Зелена учионица: Када ће се учитељи бавити наставом? (18.11.2013)

Ипак, агонији је дошао крај. Јуче је званично већина просветара завршило своје активности у школи и могу да оду на залужени одмор. Но, уколико се током лета нешто не промени, наредна школска година можда и неће започети према најављеном календару:

Политика: Просветари протестују 1. септембра (26.6.2014)

Јасно је да је први разлог „припремама“ великог протеста лош материјални положај, који би, према најавама, требало да буде још лошији. moreАко вам разлог није довољно добар, морамо да кажемо да водећи психотерапеут у нас, Зоран Миливојевић, потврђује да је новац веома значајан:

Политика: Новац и управљање жељама (28.6.2014)

Ипак, кажу да није све у парама. Има нешто и у храни. 🙂 Наишли смо на приличан број трикова који вам могу помоћи да спремање хране буде ефикасно.

Buzz feed community: 40 Creative Food Hacks That Will Change The Way You Cook (10.10.2013)

1186220_10151899456662082_1641809275_nГлавни јунак у следећем чланку воли ментол бомбоне. Али не да их једе у часовима доколице, већ је од њих направио – одело. И онда је заронио у базен напуњен кока-колом како би видео шта ће се десити. 🙂

IFL Science: What Happens When A Man In A Mentos Suit Jumps Into A Tank Of Diet Coke? (20.6.2014)

Још једна луда вест стиже из Немачке. Од малена лепо васпитавани, али у срцу несмањено дивљи житељи ове државе, у једном југозападном универзитетском граду, направили су камени споменик вагини који кошта безмало 120 хиљада евра. Но, то је тек почетак приче. Студент из САД, који је тамо боравио зарад размене, одлучио је да прихвати чикање вршњака и да уђе у тај монумент. И заглавио се. 🙂 На место несреће дошло је чак 22 полицајца (или беше полицајаца, више човек не може бити сигуран 🙂 ), geeekали су успели да извуку врцавог младића и без опреме.

RT.com: It’s a boy! US exchange student rescued from giant stone vagina in Germany (22.6.2014)

Верујемо да ова прича поуку има, али наместо наравоученија, један други пример из поменуте Немачке која има и своју другу, еколошку страну:

Национална географија: Немачка успела да произведе пола своје електричне енергије помоћу Сунца (25.6.2014)

И док Немци производе, ми штедимо.

Машина: Мере штедње, реформе и рационализација у образовању (27.6.2014)

boleoci (Small)Мере штедње би могле да буду да сами украшавамо дипломе. Наравно, подразумева се, оне одистинске. 🙂

Блог – Облак знања за учитеље: Декоративи – за украшавање диплома, похвала, захвалница… (25.6.2014)

Уколико желите да добијете и ви једну диплому, или више њих, а спремни сте да учите преко лета, решење је позната Курсера. Препоручујемо вам курсеве:

Coursera: Applying Principles of Behavior in the K-12 Classroom (не пише датум) & The Addicted Brain (23.6.2014. – 18.8.2014) & Genes and the Human Condition (From Behavior to Biotechnology) (23.6.2014. – 8.8.2014)

_largeОвај портал за високошколско онлајн учење направио је и својеврсно такмичење, инспирисано овогодишњим Светским првенством у фудбалу. О чему се ради, видећете на следећој страни:

Coursera: Do It For Your Country: Win the Coursera Cup!

 

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

Облак ознака

%d bloggers like this: