Сајт за наставнике биологије


Желите ли да освојите милион долара? Па, довољно је само да будете најбољи наставник на свету. 🙂

Ало: Милион долара за најбољег профу! (29.5.2015)

_nagxgltiDw1qid2hdo1_500Свет чека најбољег. И то са све заставом. Дизајнер по имену Оскар (Oskar Pernefeldt) из Стокхолма у Шведској осмислио је заставу која би представљала читаву Земљу. Застава земљана би, према његовом виђењу, била веома једноставна. На лепој, плавој подлози налази се седам белих кругова, један преко другог, формирајући стилизовани цвет, који симболизује лепу природу наше планете. Заправо, круг је симбол планете, а плава боја унутар круга представља воду као основу живота, али и океане који чине највећи део земљине површине. Плава боја око кругова представља универзум. Погледајте.

IFL Science: Planet Earth Now Has A Flag (23.5.2015)

$Eco-Drop-Hotel-Forest-537x345Није довољно да само машемо заставом како бисмо били грађани света. Требало би тај свет и да упознамо, а по могућству уживо. Еколошки дом, дизајниран у Братислави, омогућиће нам управо то – да живимо било где. Овај мобилни дом назван је „екокапсула“ и иако је мали и дозвољава да се у њега усели тек двоје људи, према писању аутора следећег текста, омогућава обављање свих потреба уз помоћ соларних панела и мини ветрењаче:

IFL Science: This Eco-Friendly Capsule Home Would Let You Live Off The Grid Anywhere In The World (29.5.2015)

$ecology,humor,oil-dc7d530eaace1e22fb1cd439b4defd84_mНешто соларних плоча и ветрењачица тешко да може да задовољи све потребе човечанства, па таман сви живели у капсулама, те је фирма Global Bioenergies успела да добије гас изобутан, без употребе нафте, а екстракцијом глукозе из кукуруза. Челници ове компаније, иако могу да се похвале тиме да су први на свету добили синтетички гас, односно гориво из биљака, довољно су амбициозни да у наредном кораку „прескоче“ и кукуруз, те гас добију из воде, водоника и угљен-диоксида, уз коришћење сунчеве светлости. Разлог овоме је што би се у случају да ова техника заживи, повећала потреба за кукурузом као извором горива, те га не би било довољно за прехрану, а знамо да већ сада влада велика глад у свету. Добијени гас компанија је назвала „е-бензином“, али се он, осим за возила, може користити и за добијање пластике и за расхладне уређаје, а тражи се и још понека намена.

IFL Science: Researchers Produce The First Synthetic Gasoline From Plants (26.5.2015)

Да ли би ово могао да буде један пример биоинжењеринга? Могуће. А да ли ће се такве теме обрађивати на (приватном) Универзитету Симпозион? Заиста не знамо, али знамо да овај Универзитет, православног усмерења, између осталих, нуди и програме биоинформационих система, па тако и биоинжењеринга и биофизиолошких наука. Да ли ово потоње има везе са нашим физиологијама, ни то не знамо, али знамо да овакав факултет до сада није виђен на нашим просторима. Погледајте и сами:

Универзитет сабрања српске словесности: Студијски програм

Око избора било ког факултета треба бити обазрив, али и љубазан према теткицама.

Зелена учионица: Децо, будите фини према теткицама, оне ће вас уписати на факултет (29.5.2015)

tumblr_m3ozotZlEz1qenafxo1_250Ми сматрамо да треба бити љубазан према свима, јер лепа реч гвоздена врата отвара. Међутим, реч по реч, ма како лепа била, и направи се галама на часу. Како је спречити, учи нас следећи текст:

Блог – Teaching English: Како држати дисциплину на часу (18.3.2015)

Неко држи дисциплину, а неко кућне љубимце. За ове потоње, имамо један необичан водич:

Животиње.рс: Шаљиво, али истинито: Илустровани водич за мажење животиња (28.12.2014)

75849_774373535924419_837739563_n (Small)Осим водича, ових дана су се писали и необични уџбеници.

Блиц: Београдски ђаци као аутори уџбеника (29.5.2015)

И док ђаци пишу уџбенике, наша обавеза је да пишемо припреме за часове. Срећом, па има много сајтова где такве могу да се нађу и то бесплатно. Један од тих сајтова приредили смо за крај:

Lesson plans page: The ultimate FREE resource for teachers

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

Облак ознака

%d bloggers like this: