Сајт за наставнике биологије


mnl09ftpH11r35gqxo3_500Колегиница Љубица Радоја Марковић је приметила да се на пробном и завршном тесту за осмаке често појављују питања о болестима, па је издвојила све у једној презентацији:

Прези: Болести (7.6.2015)

Ми имамо за вас један тест, али не о болестима, већ о лекарима који их лече. Да ли знате како се зове лекар за поједине болести?

Teaching problems: Can You Name All The Different Types Of Doctors?

Офтамолози јесу лекари, али орнитолози нису. The-Top-4-Most-Effective-Calls-to-Action-on-Twitter-v2 (Small)Па, ипак, то их није спречило да организују једну лепу акцију у којој и ви можете учествовати. 🙂

I ❤ Zrenjanin: Орнитолози позвали грађане да учествују у пописивању рода (2.6.2015)

Међу колегама сигурно има оних који одбројавају дане до краја наставне године. 🙂 Тим пре што је закључивање оцена заиста стресно. У вези са тим, један занимљив текст:

Фемина: Писмо тинејџера родитељима: Постоји ствари горе од лоших оцена (2.6.2015)

Углавном, још нисмо завршили стару, а већ се питамо шта ће бити са новом.

Како ће школе радити од 1. септембра, видећемо, а за сада знамо (што се рада тиче) две ствари. Прво, да неке школе раде добро, а друго да ћемо прво полугодиште радити са прекидом за новогодишње празнике, а потом све до фебруара.

Политика: Школа која проналази занимање по мери сваког свог ученика (9.6.2015) & Дневник: Задовољни и наставници и агенције (8.6.2015)

summerbathroom (Small)
Кликом на слику постаће интерактивна.

Иако нас нико ништа није питао, прогласише нас задовољним због новог школског календара, ваљда зато што смо већ пословично свиме задовољни, ма шта год се дешавало. 🙂 А што се тиче школе из Раковице која сваком ђаку занимање проналази, било би добро да и друге стручне школе учине слично, јер…

Данас: Нико неће у мајсторе (9.6.2015)

Па, ако неће у мајсторе, ваљда хоће у академске грађане. Житељи Крушевца ће добити могућност да то постану у свом граду. Иначе, они већ могу да се подиче гимназијом која има импресивну традицију.

РТВ: Крушевац добија факултет (9.6.2015) & РТС: Век и по крушевачке Гимназије (9.6.2015)

Дакле, постоји прича да неки факултети настану, али и да неке ситуације нестану. То се односи на насиље, а посебно на сексуално злостављање.

Бета: Лужанин: Желимо да такве ситуације нестану и да их сведемо на минимум (9.6.2015) & Ало: У сваком школском одељењу по четворо злостављане деце! (9.6.2015)

trophic-cascade-wolves
И ова слика постаће интерактивна када кликнете на њу.

Подаци да у сваком одељењу има по четворо злостављане деце заиста су алармантни. Некаква алармантна ситуација је и у Аустралији, али из сасвим другог разлога. Наиме, појавила се необична инвазивна врста која угрожава тамошње рибе, корњаче и птице.

Вечерње новости: Појавила се риба која „хода“ копном и гуши предаторе! (9.6.2015)

Ако ове рибе у Аустралији изазивају аларманту ситуацију, онда би становници Аљаске требало да буду макар у паници. 🙂

Блиц: Киша пијавица – Становницима Аљаске ова мала чудовишта падају са неба (9.6.2015) & IFL Science: Bizarre Fish Monsters Are Raining Down From The Sky In Alaska (8.6.2015)

Заправо, „Блиц“ је малко омашио (што и не чуди, јер су новинари овог часописа били највише против завршног теста из науке, па је за очекивати да им не иду најбоље 🙂 ). Нису баш пијавице, већ кичмењаци без вилица. Свеједно, очигледно треба ревидирати израз да нам ништа неће пасти с неба. Ако довољно чекамо, можда и хоће. 🙂

desktop-14 (Small)

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

Облак ознака

%d bloggers like this: