Сајт за наставнике биологије

Плата, али фер


Новобечејци и ове године дочекују хиљаде ждралова са севера.

4. Фестивал ждралова одржаће се у петак 11. новембра на Сланом Копову, а за грађане је обезбеђен превоз у 14 ћасова испред „Милоје Чиплић“ у Новом Бечеју.

_mpmhf81gyf1rc6a1xo1_400Грађани општине Нови Бечеј, и сви поштоваоци природе, и ове године моћи ће да уживају на Фестивалу ждралова који се већ четврту годину одржава на Сланом Копову, у близини Новог Бечеја. Специјални резерват природе „Слано Копово“ јединствен је по много чему, али и најпознатији као најјужније подручје масовног окупљања ждралова на њиховом путу са севера Европе, ка југу и Африци. Овогодишњи Фестивал ждралова првенствено је планиран за суботу 12. новембар, но због лоше временске прогнозе, померен је за петак 11. новембар.

Силвија Шимончик, стручни сарадник у СРП „Слано Копово“ каже да је, као и претходних година, припремљен богат програм за све који се одлуче да сутра посете Слано Копово, а да је акценат и даље, пре свега, на едукацији најмлађих: „Припремили смо разне врсте радионица за децу, а организован превоз до Сланог Копова их чека на стајалишту код ОШ „Милоје Чиплић“ у Новом Бечеју, у 10 часова. Програм за одрасле почиње поподне, а грађани, такође, имају организован превоз у 14 часова на истом стајалишту код школе у центру Новог Бечеја. Уз лагану шетњу до визиторског центра и локалне гастрономске специјалитете, посетиоци ће моћи да се упознају са основним природним вредностима Сланог Копова, као и са његовим значајем. На крају програма, око 15:30 часова, заједно ћемо дочекати ждралове, који тада долазе и слећу у огромним јатима на Слано Копово. У питању је природни феномен који завређује пажњу и позивам све љубитеље природе, и оне које желе да науче нешто ново, да нам се придруже у нашој природњачкој авантури.“

Општина Нови Бечеј

Тако Новобечејци дочекују ждралове, а ево како је Биљана Ускоковић дочекала јесен у свом кабинету. 🙂

Још мало креативности у учионици. Ђак Иване Дамњановић направио је пантљичару у цреву од материјала који му је пао под руку, да тако кажем. 🙂

Овакве скулптуре могу да се праве и од одбаченог материјала и хопла – убили смо две муве једним ударцем – и зоологију и екологију. 🙂 Нешто слично су урадили и у ОШ „Бранко Миљковић“ из Ниша, али овог пута екологију и музичку културу.

Блог – Сунце знања: Рециклирани инструменти (3.11.2016)

Уз неку причу о рециклажи, која би пратила ову активност, ето готовог угледног интердисциплинарног часа. Само мала идеја. А што се тиче часа у седмом, нема бриге када имамо Ивану Дамњановић.

Што се тиче и мишића и нервног система, изгледа као да ови системи код ових нових генерација функционишу сасвим другачије него што је то био случај код нас.

Зелена учионица: Зашто данашња деца не могу да седе мирно на часу? (24.9.2016)

1546152_730705056950989_5234823594993015185_nДакле, они не могу да седе ни оволико, а ми бисмо да им додамо још годину седења. 🙂 Разумно је запитати се:

Политика: Да ли нам је потребна деветогодишња школа (5.11.2016)

Нама су свакако потребне веће плате, али неће моћи јер, знате како, не би било фер. 🙂

b92: „Просвета одмах на 12%? Не би било фер“ (10.11.2016)

Не би било фер према коме? 🙂 И док већа плата није фер, велика матура није добро организована. Шта да вам кажем осим да, како ствари стоје, ништа није. 🙂

Зелена учионица: Шарчевић: Садашња матура потпуна импровизација (10.11.2016)

Очито ће се ту нешто мењати по питању велике матуре. О томе ће размишљати ко треба, а ми већ имамо и довољно проблема са овом нашом, малом. Но, о томе када дође време за то, а вама желим да се ова три предстојећа дана лепо одморите. Видимо се у понедељак. 🙂

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

Облак ознака

%d bloggers like this: