Сајт за наставнике биологије


BouncywikilogoПочетком следеће недеље почиње занимљива конференција коју одржавају уредници Википедије, односно чланови Викимедије, невладине организације која се стара и о Википедији и о свим другим сродним пројектима. Рекосмо да је ова конференција занимљива нама пошто је то прва конференција у организацији Викимедије Србије која се бави конкретно образовањем. О конференцији је известио „Просветни преглед“, а баш тај чланак можемо да прочитамо захваљујући Дејану Крецуљу:

Фејсбук фотографија – Дејан Крецуљ: Едувики 2014

Све о конференцији можете видети на следећој страни, а такође се и пријавити:

Викимедија Србије: ЕдуВики конференција 2014 (заказана за 24.3.2014)

Википедија свакако прати нашу наставу, на овај или онај начин, те зашто је не искористити на онај прави? У Нишу, кажу поједини медији, школски одбори не раде ни на прави начин, ни према упутствима просветне инспекције или Агенције за борбу против корупције:

Јужне вести: Школски одбори чувају директоре (11.3.2014)

хеарзДакле, директоре чувају школски одбори, а једну девојчицу из Панчева, сачувао је један мали пас. Прича је толико невероватна и дирљива, да заслужује сваки публицитет, јер је на крају пас, који се понео као највећи херој, подлегао ранама:

Блиц: Панчево: Угинуо јазавичар који је спасао девојчицу од булмастифа (13.3.2014)

Ево још једне куце која стрпљиво подноси маче које је заиста несносно:

Животиње.рс: Погледајте игру несташног мачета и стрпљиве куце (26.1.2014)

Ево још једне слатке приче:

Животиње.рс: Преслатко: Мачак кога можете бескрајно да гњавите док спава (29.9.2012)

pecmankamА ево и једне вести која нимало није слатка. Заправо то је епилог немилог догађаја који се збио још у априлу 2007.

Вечерње новости: Условне казне затвора за школско хулиганисање (16.3.2014)

Свашта можемо овде да прокоментаришемо, а да користимо опште фразе попут „спора, али достижна“ и „боље икад него никад“. Ова друга може да се искористи и за следећи чланак. Наиме, замислите да сте садашње искуство у настави имали када сте почињали да радите? Јасно је да је боље да га стекнемо икако него никако, али би нам тада савети много значили. Зато је Британски савет направио конкурс под називом: „Да сам ово знао када сам почињао да предајем…“ Идеја је да поручите младом себи почетнику оно што знате сада. Најбоље поруке се награђују. 🙂

British council: If I had known this when I started teaching… (до 6. априла 2014)

Ми смо нашли неке савете за крај, и за почетнике, а што да не, и за старије и искусне наставнике.

Зелена учионица: Како треба разговарати са ученицима (14.2.2014)

Постави коментар